26.1 C
Ямбол
18:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоИзбориВажни теми в дискусия с "Екип 16" и в комплекс "Зорница"

Важни теми в дискусия с „Екип 16“ и в комплекс „Зорница“

01 5 Copy CopyСъздаването на повече удобства за жителите на кварталите на Ямбол беше темата на поредната среща с граждани на Валентин Ревански и кандидатите за втори мандат  общински съветници от „Пряка демокрация“. В комплекс „Зорница“ гражданите изразиха задоволството си от това, че след десетилетия молби, най-после занемареното някога Опитно поле е превърнато в зелен парк, който не само подобрява чистотата на въздуха на района, но е и зона за отдих за деца и възрастни.

През изминалия мандат беше извършен и ремонт на паркинги преасфалтирано бе пространството пред блок 5 в ж.к. „Зорница“, изградена е нова спортна площадка с тартанова настилка и ново улично осветление – нещо, за което отново години наред жителите на квартала подаваха молби и подписки до Общината. 
Необходимостта от изграждане на нови паркинги, заради увеличения брой лични автомобили в града, монтирането на пейки край жилищните блокове, както и разширяването на обхвата на видеонаблюдението, бяха другите предложения, които гражданите представиха на кандидата за кмет за втори мандат Валентин Ревански и неговия „Екип 16“. 
„Има три основни стълба на всяка държава – здравеопазването, образованието и сигурността на гражданите“, подчерта Валентин Ревански. През изминалия мандат за първи път в Ямбол бе изградена единна модерна система за видеонаблюдение с над 300 камери, която ще продължи да разширява своя обхват за по-голяма сигурност на жителите и гостите на града. Целта е превенция срещу противообществени прояви, както и разкриване на нарушения и криминални престъпления. Резултатите вече са налице“, допълни още кандидатът за кмет.
 Над 50 са ремонтираните улици, общата площ на извършените ремонти е 260 000 кв.м. Над 21 000 метра е общата дължина на новите и ремонтираните тротоари за последните 4 години. Изградени са 6 кръгови кръстовища, 2 от които в района на к-с „Зорница“. Те вече функционират успешно и повишаването на безопасността в тези участъци е доказана. Подобрена е и настилката на пешеходните пътеки. В момента се изграждат и велоалеи от комплекс „Д-р Дончев“ до училище „Хр. Смирненски“. С изграждането на тези алеи ще бъде завършен един велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с обща дължина около четири километра. Планира се и ремонт на участъка край бившите пехотински казарми – срещу к-с „Зорница“. Целта на проекта е да се развива пешеходната и вело инфраструктура и да се създадат условия за спорт и разходки.
За да се случат тези и други проекти обаче, е важно кметът да има и достатъчно представители в Общинския съвет от хора, които умеят да чуват проблемите на съгражданите си, които не се приемат за по-важни от избирателите, а са реално техни представители пред общинското ръководство, припомни председателят на Общинския съвет и втори в листата на „Екип 16“ Антон Шиков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
26.1 ° C
26.1 °
26.1 °
34 %
4.1kmh
40 %
пт
23 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
24 °
вт
25 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се