13.3 C
Ямбол
23:05 | четвъртък, 23 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииОткрит урок за начало на образователната програма на съдебната власт в Ямбол

Открит урок за начало на образователната програма на съдебната власт в Ямбол

sudebna-palata-yambol-3С открит урок на тема „Основни положения в законодателството, свързано със статута на учениците – права и задължения“ я Ямбол стартира образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Урокът ще се проведе на 23 октомври от 16.10 в съдебна зала № 3 на Окръжен съд Ямбол пред ученици от 11 ‘а’ клас на ПГ „Васил Левски”. Лектор и модератор ще бъде председателят на Адвокатска колегия – Ямбол Атласка Данкова. 


В учебната програма за 2023/2024 са включени десет теми,  свързани с превенцията срещу употребата на  наркотични вещества, домашното насилие, трафика на хора, киберпрестъпленията, правата на децата в съдебните процедури и много други. Представяне на професиите съдия, прокурор и адвокат ще направят председателите на Окръжния  съд, Окръжната прокуратура и Адвокатска колегия след месец – на 20 ноември. Според предварителния график, последният урок за обобщаване на наученото и връчването на удостоверенията е насрочен за 16 април догодина.
В обучението на учениците са включени съдии и съдебни служители от Окръжния съд, прокурори от Окръжна прокуратура – Ямбол, както и адвокати от Адвокатска колегия – Ямбол. 
Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ се провежда в изпълнение на Споразумението за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
82 %
0.3kmh
94 %
пт
24 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
22 °
вт
16 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се