13.3 C
Ямбол
00:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоРегионСливенРаботна среща в ЮИДП с представители на браншови организации

Работна среща в ЮИДП с представители на браншови организации

uidp64 CopyКонсултации с представители на браншови организации в горския сектор и представители на други организации, ползватели на дървесина проведе ръководството на „Югоизточно държавно предприятие“ в Сливен.  Срещата беше свикана в изпълнение на разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите. Обсъждането бе посветено на политиките и практиките при възлагане изпълнението на дейности и ползване на дървесина в горските територии – държавна собственост в териториалния обхват на ЮИДП за 2024 година.

На срещата присъстваха представители на сдружения, фирми, извършващи ползвания в горите, както и на големите дървопреработвателни предприятия в региона.
Инж. Станимир Сотиров, заместник-директор на ЮИДП Сливен, подчерта, че браншовите организации са важен партньор на предприятието и е от съществено значение да се търси диалог и да се работи в сътрудничество. В своето обръщение той заяви, че обявяването на новите тръжни процедури за дървесина ще бъде при възможно най-близки до пазарните цени. Инж. Сотиров  представи и ориентировъчните годишни количества дървесина за 2024 г., които се планират за ползване.
Всеки от присъстващите представители на браншовите организации сподели своите опасения и проблеми, пред които са изправени, и обсъдиха начините за справяне с тях с помощ на държавата. Бяха откроени проблемите, свързани с лошото състояние на някои от пътищата до обектите, както и предлагането на дървесина на пазара от други държави.  В рамките на дискусията бяха обсъдени и въпросите за механизация на добива и прираста в горите. От срещата бе изготвен протокол, който ще бъде публикуван на сайта на ЮИДП за публичен достъп.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
82 %
0.3kmh
94 %
пт
24 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
22 °
вт
16 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се