27.1 C
Ямбол
14:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииСъс средства и от Общината ДКЦ - 1 вече има най-модерната рентгенова...

Със средства и от Общината ДКЦ – 1 вече има най-модерната рентгенова апаратура

01 9 CopyОбщинският „Диагностично – Консултативен център 1” в Ямбол вече разполага с нов графично-скопичен рентгенов апарат с изцяло дигитално управление последно поколение. Новата апаратура замени старата, която е доставена през 70-те години на миналия век. Средствата за модерната апаратура са осигурени от бюджета на ДКЦ-1 и от Община Ямбол. Новата придобивка е предназначена за рентгенови графии на всички части на човешкото тяло.


Най-характерно за този рентген е високата дозова ефективност, което означава добро, качествено и прецизно изображение на детайлите, увеличен контраст в критичните зони и минимално рентгеново облъчване. Изключителното предимство на новия апарат е минималното лъчево натоварване както за пациентите, така и за медицинските специалисти, работещи с него. Изображението е ултра съвременно и с изключително високо качество. Оборудван е с нов тип високочувствителни детектори, при които е нужно много по-малко време за провеждане на изследването, така се намалява лъчевото натоварване и това прави апарата безвреден.
Годишно през рентгена в „Диагностично консултативен център 1” преминават  над 25 000 пациенти, звеното е най-натовареното в общинското здравно заведение.
Подготвени да работят с апаратурата са дългогодишните висококвалифицирани специалисти д-р Мариан Именов и д-р Виолета Брънкова – медици със специалност „Образна диагностика“, както и трима опитни рентгенови лаборанти.
От новата придобивка ще може да се възползват всички жители на Ямбол всеки работен ден от 08:00 до 18:00 часа.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
27.1 ° C
27.2 °
27.1 °
34 %
4.1kmh
40 %
пт
26 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
24 °
вт
25 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се