26.1 C
Ямбол
17:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболБизнесВръчиха наградите в конкурса "Инвеститор на годината '2023"

Връчиха наградите в конкурса „Инвеститор на годината ‘2023“

След петгодишно прекъсване Областната управа в Ямбол възстанови конкурса „Инвеститор на годината“, който приключи с тържествена церемония по награждаване на отличените фирми, проведена в сградата на Областната администрация. На церемонията присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, заместник-кметът на Ямбол Васил Александров, председателят на Ямболската търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев, както и представители на местния бизнес.

В тринадесетото издание на конкурса взеха участие общо 13 фирми от областния град и региона, отговарящи на регламента на конкурса и представили нужните документи. Отличия бяха присъдени в три категории, като бе връчена и една Специална награда.

„Истински вярваме, че предприемачите са двигател на българската икономика и тези, които създават иновациите не само в България. В Ямбол има както големи, така и малки предприятия, които през годините са се доказали като еталон за качество в различни сфери и сектори. За Министерството на икономиката и индустрията е ключово бизнесът, който функционира в региона, да бъде свободен, да взема решения, да прави инвестиции, регулациите да са все по-малко“, каза заместник-министърът Шотев.

Първо място в категория „Големи предприятия“ с над 250 служители спечели „Велея глобал“, чиято дъщерна фирма е мебелната фабрика „Виденов“, които са посочили, че са инвестирали над 50 млн. лева в ново строителство и разширение, реконструкция и модернизация и са разкрили 73 нови работни места през 2023 година.

В категория „Средни предприятия“ – с персонал под 250 души, отличената фирма с най-големи инвестиции през изминалата година е „Вила Ямбол“, която през 2023 година е инвестирала над 1 млн. лева за модернизация в производството, създаване и внедряване на нови технологии и продукти.

Фирма „Заира“ с инвестирани над 10 000 лева в обучения за придобиване на знания и умения и повишаване на квалификацията на служителите, спечели първото място в категория „Малки предприятия“ за фирми с под 50 служители.

„Изключително съм щастлива, че след няколкогодишно прекъсване, заедно с моя екип успяхме да възродим този конкурс. Това е нашият начин да отдадем необходимото внимание и да поощрим фирмите, които през изминалата година допринесоха за социално-икономическото развитие на област Ямбол. За всички нас трябва да бъде ясно, че за развиването на успешен бизнес, помощта и съдействието от страна на държавата е от ключово значение. Именно затова, като областен управител на област Ямбол, се ангажирам да работя в тази посока.“, коментира областният управител Биляна Кавалджиева.

Специалната награда в конкурса „Инвеститор на годината“ 2023, „Инвестирам в бъдещето“, беше присъдена на фирма „Палфингер“, която инвестира в образованието и развива успешно център за дуално обучение.

 „Фирмите, които се включиха в тазгодишния конкурс „Инвеститор на годината“, са показали страхотни резултати през изминалата година и безспорно заслужават да бъдат отличени. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в конкурса и да ги призова да не спират да се развиват в правилната посока, която са поели“, добави Биляна Кавалджиева.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
26.1 ° C
26.1 °
26.1 °
34 %
4.1kmh
40 %
пт
23 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
24 °
вт
25 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се