11 C
Ямбол
03:05 | сряда, 29 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджа"Ние и Европа", дискусия в Тунджа

„Ние и Европа“, дискусия в Тунджа

Ученици, студенти, млади кметове на населени места, общински съветници и служители в общинската администрация се събраха на дискусия в Община Тунджа, посветена на европейските перспективи пред развитието на регионите.

Специален гост на срещата беше проф. Мария Нейкова, преподавател в Бургаския Свободен университет, екс областен управител на областите Стара Загора и Бургас, с родови корени от тунджанското село Тенево. Тя поздрави новото ръководство на общината и сподели удовлетворение колко много млади хора са включени в екипа. Също така отбеляза, какво голямо доверие ръководството гласува на младежите и как те трябва да познават своите функции и правомощия, така че животът на жителите на общината да бъде още по-добър.

Представители от националния младежки форум споделят, че идеята на срещите е да се допитат до младежите, за да знаят управляващите какви са интересите на младите хора.

Форумът е част от проекта „Диалог на ЕС“ по въпросите за младежта, който се осъществява с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ и със съдействието на община „Тунджа“. Събитието се проведе с цел консултация и развиване на дискусия по конкретни проблеми, които срещат младите хора. Младежите бяха разделени на екипи, всяка от групите разработи по своя инициатива, евентуалното разрешение на често срещани проблеми. Срещата беше първа по рода си за област Ямбол.

Форумът доведе до разнообразна и ползотворна среща, споделянето на различните гледни точки на младежите и обмяна на опит.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
11 ° C
11 °
11 °
87 %
0.5kmh
2 %
ср
23 °
чт
27 °
пт
28 °
сб
31 °
нд
30 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се