24.1 C
Ямбол
15:05 | понеделник, 27 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниТопъл обяд и повече грижи за децата на "Тунджа"

Топъл обяд и повече грижи за децата на „Тунджа“

От началото на декември започна изпълнението на проект „Топъл обяд“ по Програма „Топъл обяд“ на Партньорска мрежа за благотворителност на Български червен кръст, с водеща организация Областен съвет на Български червен кръст – гр. Ямбол и партньор – Община „Тунджа“.

Основната цел на проекта е повишаване на здравния статус и качеството на живот на децата и осигуряване на условия за рационално и балансирано хранене през зимните месеци чрез организиране на трапезария, в която се предлага топъл обяд на ученици от І до ІV клас от семейства в неравностойно социално положение, на сираци и на полусираци.

Дейностите по проекта за поредна учебна година се реализират в двете общински начални училища Начално училище „Васил Левски”, с. Завой и Начално училище „Св. Климент Охридски”, с. Крумово. В учебните заведения се провежда целодневна организация на учебния ден, която включва самоподготовка, занимания по интереси, организиран отдих и обедно хранене като важен компонент.

Чрез съвместния проект на Община „Тунджа” с Областния съвет на БЧК – гр. Ямбол се осигурява безплатно здравословно обедно хранене на общо 94 ученици в неравностойно социално положение от двете общински училища в рамките на 65 учебни дни в периода от 1 декември 2023 г. до 31 март 2024 г.

Средствата, одобрени от Общинския съвет „Тунджа“ за съфинансиране на дейностите по проекта от бюджета на  Община „Тунджа”, са в размер на общо 15 600 лв.

Чрез ученическите трапезарии се подкрепят, както учениците, така и техните семейства. Реализират се мерки за подобряване на здравословното състояние на учениците, за възпитаване на култура за здравословно хранене и за превенция на отпадането на учениците от образователната система.

Своите преживявания и чувства от участието си в проекта децата изразяват чрез красиви рисунки.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
24.1 ° C
24.4 °
24.1 °
29 %
7.2kmh
40 %
пн
23 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
26 °
пт
28 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се