26.1 C
Ямбол
19:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииНапусна ни големият български белетрист Христо Карастоянов

Напусна ни големият български белетрист Христо Карастоянов

Дружеството на писателите в Ямбол с дълбока скръб и тъга съобщава, че на 22 януари 2024 г. си отиде от този свят големият и самобитен български белетрист, публицист и драматург Христо Карастоянов.

Целият му творчески живот бе отдаден на българската литература и култура. Остроумен белетрист, журналист, публицист и разказвач от висока величина, роден хуморист, поет с китара, драматург, карикатурист той имаше невероятната дарба да пресъздава пъстрия човешки свят с мъдро любопитство.

Яркият му белетристичен талант обичаше да се взира в сенчестите алеи на българската история, в своите многобройни разкази, романи, изследвания той изследваше парадоксите на българския характер, историческите катаклизми, а любимата му тема си остана атмосферата на 20-те години на XX век, времето на ямболския анархизъм и модернизъм, неговият любим град от младостта.

С неговата кончина ямболската културна общественост и Дружеството на ямболските писатели изгубиха едно талантливо перо. Всички, които го познавахме, ще запазим в себе си спомена за един необятен човек, голям родолюбец и невероятен приятел на ямболските творци, който излъчваше мъдрост, разбиране, доброта. Отиде си човекът, почетният гражданин на Ямбол, но писателят Христо Карастоянов ще остане в нашата памет с вдъхновеното си творчество, с благородството и неповторимото си чувство за хумор, което раздаваше щедро на всички хора.

Поклон пред светлата му памет!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
26.1 ° C
26.1 °
26.1 °
34 %
4.1kmh
40 %
пт
23 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
24 °
вт
25 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се