21.1 C
Ямбол
12:05 | вторник, 28 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииОбщина Ямбол подкрепя разкриване на паралелка за ветеринарни техници в ПГЗ "Хр....

Община Ямбол подкрепя разкриване на паралелка за ветеринарни техници в ПГЗ „Хр. Ботев“

На среща с директора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ кметът Валентин Ревански потвърди подкрепата си за разкриването на професионална паралелка със специалност ветеринарен техник в учебното заведение.

„Такава идея имаме от няколко години, но реално Вашето обаждане и настояване да бъде създадена такава паралелка ни послужи като катализатор и ни вдъхна кураж, че това реално може да се случи“, сподели на срещата директорът на гимназията Тодор Тодоров.

„Област Ямбол винаги е била свързана със земеделието и животновъдството, а фермите години наред говорят, че имат нужда от ветеринарни техници. Обвързването на образованието с професионалната реализация трябва да бъде кауза“, каза Валентин Ревански.

Документацията за разкриването на новата паралелка, която Тодор Тодоров вече е подал, е подкрепена и от ветеринарни клиники и животновъдни обекти, които писмено са засвидетелствали, че имат нужда от ветеринарни техници и ще осигурят необходимата производствена учебна практика в своите обекти. Предварителните проучвания са установили, че има и интерес към тази специалност сред завършващите седмокласници. Обезпечени са и необходимите преподавателски кадри. Гимназията разполага и с материална база за обучение по тази специалност.

Това определено ще промени и мисията на учебното заведение, заяви Тодор Тодоров и допълни, че занапред ще разчита на община Ямбол за доизграждането на материалната база и за преименуването на гимназията в професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие.

От своя страна кметът Валентин Ревански благодари на ръководството и на учениците от ПГЗ „Христо Ботев“, че първи подкрепиха инициативата за почистването на старото корито на река Тунджа и превръщането му в линеен парк. Той изрази надежда, че сега ще се включат и в почистването и на старите пехотински казарми и в превръщането им на приятно място за отдих и живеене.

„Мои познати, както и гостите на гимназията, с които провеждаме национални състезания, се възхищават на това, което се прави в Ямбол. Няма как да не се гордеем с това! Почистването на реката бе кауза на целия град. Винаги без колебания ще се включваме във всичко, с което можем да помогнем за благоустрояването на Ямбол“, заяви Тодор Тодоров.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
21.1 ° C
21.1 °
21.1 °
60 %
1kmh
25 %
вт
21 °
ср
23 °
чт
27 °
пт
29 °
сб
31 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се