Начало Новини АПИ отговаря с кърпежи на искането за ремонт на път III-5503

АПИ отговаря с кърпежи на искането за ремонт на път III-5503

През пролетта на 2024 г. е предвидено машинно изкърпване на най-компрометираните участъци от път III-5503 Златари – Бояджик – Болярско, за да се подобри безопасността на движение, информират от Агенция Пътна инфраструктура по повод недоволството на местните жители за състоянието на пътя. До края на месеца със студена асфалтова сметка ще бъдат запълнени най-големите дупки.

Близо 14-километровият участък от третокласния път на територията на област Ямбол се нуждае от основен ремонт. За предприемането на качествени строително-монтажни работи на трасето няма проектна готовност, тъй като в предходните години не е възлагано изработването на технически проект, а това е първата и задължителна стъпка за възлагането на ремонтни дейности. В тази връзка в проекта на ремонтната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ е предвидено през 2025 г. да се обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на път III-5503 в отсечката Бояджик – Болярско – кръстовището с път III-536 Ямбол – Роза – Ботево, се казва в съобщението от агенцията. Трасетата, за които се обявяват тръжни процедури се анализират и в зависимост от състоянието и интензивността на трафика се планират за основен ремонт. Третокласният път е от местно значение, като средно на денонощие по участъка преминават около 400 моторни превозни средства.

До започването на основния ремонт Областно пътно управление – Ямбол ще може да предприема възлагането на аварийно-възстановителни и текущи дейности, за да се осигури безопасността на пътуващите. През новия строителен сезон ще се извърши машинно изкърпване на компрометираните участъци както на третокласния път III-5503 Златари – Бояджик – Болярско, така и на път III-6601 Гълъбинци – Межда – Скалица, уверяват от АПИ.

Exit mobile version