15.1 C
Ямбол
04:05 | неделя, 19 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииЗаедно за по-чист Ямбол! Поредна общоградска пролетна инициатива на Общината

Заедно за по-чист Ямбол! Поредна общоградска пролетна инициатива на Общината

Община Ямбол отправя покана към всички жители на града да се включат във втората инициатива „Пролетно почистване на Ямбол“, която ще се проведе на 30 март, събота, от 09:00 до 14:00 часа. Тази година са предвидени награди за най-старателните участници – по две нови пейки за почистените пространства в кварталите. Средствата са осигурени от заплатата на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. За целта, желаещите трябва да изпратят снимки преди и след почистването на е-мейл: press@yambol.bg, след което комисия ще определи победителите.

Тази инициатива е възможност за жителите на Ямбол да покажат своята ангажираност към каузата и да дадат личен принос за подобряването на качеството на живот в града. „Нека се обединим и заедно да помогнем нашият град да бъде още по-чист и още по-красив за всички нас!“, призова Валентин Ревански.

 Акцията има за цел да засили вниманието на всички възрасти към важността за поддържането на чистотата в обществените пространства, междублоковите зони, прилежащите терени към жилищни комплекси и еднофамилни къщи, дворове, административни сгради, паркинги, детски и спортни площадки в града, който е дом за всички нас. В инициативата могат да се включат не само отделни граждани, но и представители на фирми, неправителствени организации, търговски обекти, както и държавни и общински институции – всички, обединени от общата кауза за чиста и привлекателна градска среда.

 За по-добра организация и улеснение на участниците в инициативата, Община Ямбол раздели града на райони и определи центрове за управление за всеки един район, където ще се предоставят необходимите чували за смет и ръкавици. Те ще бъдат раздадени на място от отговорните лица за всеки район. Всеки събран отпадък следва да бъде оставен до близкия контейнер за битови отпадъци, откъдето ще бъде извозван до определените за целта пунктове.

Районите, на които ще бъде разделен градът, са следните:

– Първи район – ж.к. „Христо Ботев“ и к-с „Георги Бенковски“ с център на управление – сградата на пощата в „Бенковски“;

– II район – жилищен квартал „Райна Княгиня“ с център на управление  – Основно училище „Йордан Йовков“;

– III район – пространството в и около Лесопарк „Боровец“, включително улица „Димитър Благоев“, с център на управление Средно училище „Св. Климент Охридски“;

– Четвърти – булевард „Европа“, „Кючук махала“, Гребната база и защитена местност Ормана. Той ще бъде с център на управление Професионална гимназия по икономика „Георги Стойков Раковски“;

– V район – квартал „Индустриален“ и пътя към село Роза. Центърът на управление ще бъде близо до „Дебитекс“ ООД;

– Шести район – квартал „Каргон“ с център на управление Спортно училище „Пиер Дьо Кубертен“;

– VII – жилищни квартали „Васил Левски“ и „Възраждане“. Център на управление – Гимназия по строителство и геодезия, графика и Професионална дизайн „Кольо Фичето“;

– VIII район – жилищните квартали „Зорница“, „Аврен“ и „Граф Игнатиев“ с център на управление е Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол;

– IX район – жилищните квартали „Диана“ и „Хале“, за управленски център е определено ОУ „Любен Каравелов“;

– X район – пространствата в Градския парк и жилищен квартал „Златен рог“. Той е с център на управление Езикова гимназия „Васил Карагьозов“.

– XI район – новият „Линеен парк“ в коритото на р. Тунджа. Центърът за управление е определен до сградата на РУ „Тунджа“ и РЗОК (бившето ОСО).

 Община Ямбол предварително благодари на всички, които с труда си ще подкрепят кампанията!

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно ясно
15.1 ° C
15.1 °
12.2 °
77 %
5.1kmh
20 %
нд
16 °
пн
21 °
вт
23 °
ср
24 °
чт
21 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се