22.1 C
Ямбол
18:04 | сряда, 24 април, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоСтранатаПредставиха информационния сайт за членството ни в еврозоната и въвеждането на еврото

Представиха информационния сайт за членството ни в еврозоната и въвеждането на еврото

Информационният сайт, посветен на въвеждането на еврото в България и залегнал в комуникационната стратегия за присъединяване на страната ни към еврозоната, бе официално представен от Министерството на финансите (МФ).

Сайтът е с адрес https://evroto.bg и https://еврото.бг, като от МФ обясняват, че целта е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в страната,  съобщиха от МФ. 

Освен текстово съдържание в страницата са включени и видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото. Създадена е и възможност за споделяне на съдържанието към социалните мрежи „Фейсбук“ (Facebook), „Екс“ (X, преди „Туитър“) и „ЛинкедИн“ (LinkedIn). 

В специално създадената рубрика „За еврото“ гражданите и бизнесът ще могат да намерят кратки и точни отговори на най-често задаваните въпроси, разясняват от МФ.

Целта на рубриката е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. В нея може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друг акцент в сайта е рубриката „Вярно ли е, че“ като в нея чрез факти се дава отговор на някои от най-често срещаните неверни твърдения и неоснователни притеснения, свързани с присъединяването ни към еврозоната. В тази връзка са потърсени и различни гледни точки в рубриката „Експертите говорят“. С кратки интервюта икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, коментират за потребителите „горещи“ теми за ефектите и влиянието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото. 

В рубриката „Новите пари“ са представени изображенията на сериите банкноти, изработени от Европейската централна банка (ЕЦБ), с които се разплащат гражданите на страните в еврозоната. В нея може да бъде разгледана и създадената от БНБ брошура на националната страна българските евромонети.

В сайта се публикува и отразяването в медиите на процеса по присъединяване на страната ни към еврозоната като могат да се прочетат статии и интервюта, които представят мнението на ангажираните институции и специалисти по темата.  

ОТ МФ посочват, че страницата постоянно ще бъде допълвана с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области, както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото.

Електронната страница е разработена като част от рамков договор между Министерството на финансите и „Информационно обслужване“ АД, се посочва в съобщението. Обяснява се, че при създаването на сайта са използвани технологии за отзивчив дизайн, които му позволяват да се адаптира към спецификите на устройството, независимо дали се отваря от настолен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон или друго преносимо устройство. Приложени са стандарти и инструменти за достъпност, които да позволяват на хора в неравностойно положение да имат равен достъп до цялата информация. 

БТА припомня

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно облачно
22.1 ° C
22.1 °
20 °
60 %
2.1kmh
75 %
ср
22 °
чт
22 °
пт
19 °
сб
20 °
нд
21 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се