27.1 C
Ямбол
16:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовини"С "Тунджа" в сърцето" вече е Сдружение с нестопанска цел

„С „Тунджа“ в сърцето“ вече е Сдружение с нестопанска цел

Нова неправителствена организация бе учредена на територията на община „Тунджа“ –  Сдружение с нестопанска цел „С „Тунджа“ в сърцето“.

През изминалата година едноименната обществена инициатива акумулира енергията, доброволчеството, добротворчеството, благотворителността и гражданската съпричастност на местната общност. Превърна се в двигател на редица обществено значими каузи, дейности и събития. Насочи усилията си във важни за населените места проблеми и приоритети, които събраха одобрението и подкрепата на тунджанци.

Измина повече от година от старта на Обществената инициатива „С „Тунджа“ в сърцето“ – време, в което бяха реализирани поредица от доброволчески и благотворителни каузи, посветени както на конкретни хора, на трогателни човешки съдби, така и на мащабни дейности, на важни за цялото общество цели.

Част от благотворителните кампании, с които са събрани десетки хиляди левове и човешка съпричастност, са посветени за лечението на Виктор от село Кабиле, на Митко от Могила, на малката Ирен.

През изминалата година са проведени и редица мащабни обществени инициативи, като почистването на коритото на река Тунджа край Веселиново, съвместната инициатива с ловната дружинка и местната общност в Миладиновци за облагородяването на едно живописно място за отдих и възстановяване на заслона в красивата местност, както и много други общностни каузи.

Организирани са поредица от детски и семейни празници, хоротеки, състезателни игри и турнири и редица още пълни с енергия и общностен дух прояви.

Сдружение с нестопанска цел „С „Тунджа“ в сърцето“ ще продължи да насърчава доброволчеството, солидарността, благотворителността и общностния ангажимент нашата община, нашите населени места да бъдат едно по-добро място за живеене.

Сдружението вече подготвя своите първи проекти, в чиято реализация отново ще съчетаят общи усилия в полза на родния край.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
разкъсана облачност
27.1 ° C
27.2 °
27.1 °
34 %
4.1kmh
40 %
пт
26 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
24 °
вт
25 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се