12.1 C
Ямбол
05:05 | неделя, 26 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовини"Тунджа" започна подготовка на инвестиционния форум през април

„Тунджа“ започна подготовка на инвестиционния форум през април

Община „Тунджа“ започна подготовката на Инвестиционния форум „Тунджа“, който ще представи икономическата активност на бизнеса на територията на общината. Форумът ще се проведе на 22 април – Международен ден на Земята и Празник на Община „Тунджа“.

На форума ще бъдат представени вече реализирани бизнес инициативи, проекти в процес на реализация и нови инвестиционни намерения с висока добавена стойност за развитието на територията. Целта на Инвестиционен форум „Тунджа“ е да бъде реална и пълноценна среда за комуникация между бизнеса, който инвестира на територията на общината, както и между него, местната власт и институциите, имащи отношение към работата му.

През март на нарочно обособено пространство на сайта на Община „Тунджа“ ще бъдат представени профилите на инвеститорите, които ще участват във форума с портфолио на съответната инвестиция. Важен елемент от бизнес представянето, освен стойността на инвестицията и периодът на реализацията й, ще бъде още броят на работните места, които тя ще ангажира.

Инвестиционен форум „Тунджа“ има амбицията да се превърне в реална, прагматична среда за комуникация между бизнеса и местната власт в полза на развитието на местните общности. Той е провокиран от високата инвестиционна активност на територията и необходимостта тя да бъде представена и комуникирана с обществото и институциите.

Важни акценти във форума ще бъдат вече реализирани устойчиви инвестиции в машиностроенето и логистиката, както и тяхното последващо развитие; мащабните проекти в областта на енергия от възобновяеми източници, концесиите на подземни богатства, развитието на традиционния за територията поминък – селското стопанство и др. Във фокуса на форума ще бъдат и намеренията за изграждане на нови индустриални зони в Община „Тунджа“, както и такива, включващи отделни части от нейната територия.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно ясно
12.1 ° C
12.1 °
8.9 °
82 %
2.1kmh
20 %
нд
23 °
пн
19 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
26 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се