9.4 C
Ямбол
04:05 | неделя, 26 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииВ подготовка за феста по гимнастика и инициативата „Спортувай с президента“

В подготовка за феста по гимнастика и инициативата „Спортувай с президента“

За трета поредна година Ямбол ще е домакин на Национален ученически фестивал по утринна гимнастика. Спортната надпревара, организирана от Община Ямбол и посветена на Деня на българския спорт, ще се проведе на 18 май, събота, от 10:00 часа в Линеен парк „Тунджа“.

Паралелно с това и по същото време, за трета поредна година, ще се проведе и инициативата „Спортувай с президента“.

Националният ученически фестивал по утринна гимнастика от тази учебна година е включен в спортния календар на Министерството на образованието и науката, подкрепен от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация спорт за учащи. Надпреварата ще се проведе с методическото съдействие на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Заявки до момента, повече от месец преди началото, са подали над 200 ученици от 20 училища от областите София, Пловдив, Велико Търново, Сливен, Свиленград, Ямбол и други. Всички желаещи да се запишат за участие имат възможност да го направят до 20.00 часа на 30 април на имейли – yambol@yambol.bg или zh.zhelyazkov@yambol.bg

Право на участие имат всички ученици, които не тренират професионално някакъв вид гимнастика. Отборите от 8-10 ученици ще бъдат разпределени по възрастови групи в четири дивизии:

– Първа дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група от I до IV клас;

– Втора (момичета и момчета) и включена сборна група от V до VII клас;

– Трета (момичета и момчета) и включена сборна група от VIII до X клас,

– Четвърта дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група XI – XII клас.

Всеки отбор ще трябва да изпълни под музикален съпровод съчетание от общоразвиващи упражнения, предварително заложени в регламента по предложение на гл. ас. д-р Милена Търничкова, преподавател в катедра „Гимнастика“ на НСА „Васил Левски“.

Предвидените награди са купи за най-атрактивно изпълнение в съответната дивизия, за най-добро синхронно изпълнение, за най-добра техника и гимнастически стил в съответната дивизия и плакет за най-добър капитан на отбора за всяка дивизия.

Състезанията в рамките на инициативата „Спортувай с президента“ включват седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Системата за оценяване на физическата годност включва покриване на нормативи, отчитане на резултати от независим наблюдател и оценъчна скала, която ще бъде публикувана на интерактивна карта след обработка на данните. Регистрацията на участниците ще започне в 09:00 часа в деня на надпреварата.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
9.4 ° C
9.4 °
9.4 °
87 %
1.8kmh
0 %
нд
23 °
пн
19 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
23 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се