9.4 C
Ямбол
03:05 | неделя, 26 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниИнициативата "С "Тунджа" в сърцето" представи одобрените 14 проекта

Инициативата „С „Тунджа“ в сърцето“ представи одобрените 14 проекта

14 проекта на местните общности в селищата от Община „Тунджа“ в сферата на благоустройството, екологията, културата и съхраняване на традициите получават финансиране в рамките на инициативата „С Тунджа в сърцето“. На 15 април бяха подписани договорите за реализация на проектите, ръководството на Община Тунджа ще разпредели 30 хиляди лева между бенефициентите.

Учредената наскоро неправителствена организация „С „Тунджа“ в сърцето“ ще работи по два проекта – за поставяне на паметни плочи в знак на почит към Апостола на българската свобода Васил Левски в 12 от по-малките населени места на общината и за облагородяване на пространството пред параклиса край село Дряново.

В Генерал Инзово проектът е за благоустройство и ново осветление на парка в селото, екопроекти ще се реализират в Козарево, Драма, Окоп, Челник, Роза. В Болярско и Завой обособяват етнографски сбирки, в Победа изграждат спортна площадка, в Безмер вдигат пилон със знамена и оригинален надпис на селището, в Миладиновци подготвят помещение за отдих, а в Тенево ще снимат видеоклип за селото.

Общо 25 проектни предложения са кандидатствали за финансова подкрепа в рамките на инициативата, избраните са 14, като водещ принцип при избора е било участието на местната общност. Разработките са подготвени от кметствата, читалищните настоятелства, в някои случаи и от местните пенсионерски клубове.

Обществената енергия и ентусиазъм заслужават адмирации, коментира кметът на Община „Тунджа“ Станчо Ставрев. Хората искат селата да се превърнат в още по-добро място за живеене, инициативата „С „Тунджа“ в сърцето“ доказва своя потенциал, това няма да е последната сесия за кандидатстване, каза Ставрев при подписването на първите договори.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
9.4 ° C
9.4 °
9.4 °
87 %
1.8kmh
0 %
нд
23 °
пн
19 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
23 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се