9.4 C
Ямбол
03:05 | неделя, 26 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииНационалният финал на състезанието "Млад фермер" отново е в Ямбол

Националният финал на състезанието „Млад фермер“ отново е в Ямбол

Ямбол и Професионалната Гимназия по земеделие „Христо Ботев“ в града отново са домакини на финала на Националното състезание „Млад фермер“. Това е най-престижният конкурс за професионалното образование в сферата на земеделието, провеждан под егидата на Министерството на образованието и науката.

Отборите-победители в регионалните кръгове на състезанието и техните подгласници вече са в Ямбол, за да определят най-добрите в националния финал.

Предизвикателствата за съставите от земеделските училища в страната са в три модула – Растениевъдство, Животновъдство и Механизация на селското стопанство.

Официалното откриване е на 24 април от 14.00 часа в двора на ПГЗ „Христо Ботев“ – Ямбол.

Веднага след това в специализираните кабинети и учебната база на гимназията започват тестовете за разпознаване на семена от зърнено-житни, бобови и технически култури, разпознаване на фуражи в модул животновъдство и тест за безопасност на движението за механизаторите.

Практическите задачи от конкурса са в четвъртък. В 19.30 на 25 април обявяват резултатите, тогава е и церемонията за награждаване на победителите.

ПГЗ „Христо Ботев“ – Ямбол беше домакин на финалния кръг на „Млад фермер“ през 2021 и 2022 година. В професионалните среди са единодушни, че Просветното министерство и партньорите от Пловдивския Аграрен университет оценят отличната организация в Ямбол, за да предоставят домакинството на финалите в състезанието отново в Ямбол.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
9.4 ° C
9.4 °
9.4 °
87 %
1.8kmh
0 %
нд
23 °
пн
19 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
23 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се