9.4 C
Ямбол
04:05 | неделя, 26 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниСлавка Калчева на празника в Симеоново, Николай Славеев пее в Инзово

Славка Калчева на празника в Симеоново, Николай Славеев пее в Инзово

В тунджанските селища продължават проявите за празника на Общината, който по традиция се отбелязва на 22 април, в Международния ден на Земята.

Над 75 събития включва празничният календар, идеята е добрата емоция да достигне до всеки жител, до всяко населено място, отбелязва кметът на „Тунджа“ Станчо Ставрев. Той не пропусна да благодари за усилията на всички, които са се посветили на организацията на празниците. След пандемията хората по селата очакват по-интензивен социален живот, по-различен тип събития, те до голяма степен са удовлетворени, че вече ги получават, коментира кметът на Общината.

Традиционните Тунджански литературни дни с участието на популярни наши творци през тази седмица гостуват пред почитатели на литературата в Ботево, Генерал Инзово, Маломир и Окоп.

Актьорите Велика Видева и Вартарес Минареджиян представят подготвената специално за празника „История с поука“ на 16 април в Сламино и Маломир, на 17 април – в Роза, на 19 април – на сцени в Хаджидимитрово, Инзово и Тенево.

Ямболският Драматичен театър гостува на 19 април в Болярско с постановката „Хитър Петър“.

Концертите на Фолклорния ансамбъл „Тунджа“ в сряда са в Овчи кладенец и Могила, а в четвъртък – от 17.00 в Скалица и от 19.00 в Бояджик.

Обичаната от всички Славка Калчева ще се включи със свои изпълнения в празника „За хляба наш“ в Симеоново, който трябва да започне в 10.30 в събота, на 20 април.

На 21 април, в неделя, в 10.00 часа в живописния парк на Генерал Инзово е началото на пролетното надиграване и надпяване „Ромбана“. До момента участие в празника са заявили 13 танцови формации, над 30 групи за самодеен фолклор и повече от 20 индивидуални изпълнители. Специален гост в Инзово ще бъде Николай Славеев, стана ясно по време на брифинга с регионалните медии в Община „Тунджа“.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
9.4 ° C
9.4 °
9.4 °
87 %
1.8kmh
0 %
нд
23 °
пн
19 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
23 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се