13.3 C
Ямбол
00:05 | петък, 24 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииСтроежът на близо километър от Обходен път Юг влиза в процедура

Строежът на близо километър от Обходен път Юг влиза в процедура

Експерти и граждани обсъдиха в Ямбол Концепцията за „Интегрирани инвестиции в зелена градска среда, устойчива мобилност и подобряване на достъпността за развитие на региона“. Дискусията е във връзка с процедурата за кандидатстване по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 и е организирана от Областния информационен център – Ямбол.

Инж. Мариела Русева от АПИ представи проектната идея за изграждането на близо 1 км от южния обходен път на Ямбол, част от път II-53 Ямбол – Средец в участъка между 147 км и 148 км. Второкласният път осъществява пряка връзка с АМ „Тракия“ както и със Западната промишлена зона на Ямбол. В момента част от трасето на път II-53 съвпада с улици в града. С изграждането на отсечката интензивният тежкотоварен транзитен трафик ще бъде изведен от жилищните райони на града, ще се повиши безопасността на движение и пропускателната способност на пътната инфраструктура на територията на общината. Построяването на участъка ще подобри и транспортната свързаност по направлението Ямбол – Окоп – Елхово – ГКПП „Лесово“.

Освен строителство на участъка от път II-53 в концепцията са предвидени редица дейности за подобряване на градската среда и достъпността в населените места в общините Ямбол, Тунджа и Сливен. Общата индикативна стойност на концепцията е 49 500 000 лв. с ДДС.

До 17 април 2024 г. всички заинтересовани лица имат възможност да се запознаят с концепцията и да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да я подкрепят или да направят коментари или възражения. Получаването на подкрепа е едно от условията за одобряване на концепцията и ще допринесе за увеличаване на възможността планираните инвестиции да бъдат изпълнени със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
облачно
13.3 ° C
13.3 °
13.3 °
82 %
0.3kmh
94 %
пт
24 °
сб
23 °
нд
21 °
пн
22 °
вт
16 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се