12.1 C
Ямбол
05:05 | неделя, 26 май, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииОпределиха носителите на наградите за 24 Май в Ямбол

Определиха носителите на наградите за 24 Май в Ямбол

Ясни са вече имената на носителите на тазгодишните награди на Община Ямбол по повод 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Те бяха определени от специализираните комисии, съгласно Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Пет са наградите на името на Ради Колесов, които се връчват за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на просветата. Техните носители са Галина Митраджиева, старши учител в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Георги Георгиев – старши учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, Теодора Добрева – старши учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Дафинка Попова – старши учител в Профилирана гимназия „Васил Левски“. С наградата за образование и наука на името на Ради Колесов ще бъде удостоен и педагогическият колектив на Профилирана гимназия „Васил Левски“.

Две са наградите на името на Жорж Папазов за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на културата. С този приз тази година са удостоени актьорът Кольо Пехливанов и създателката и дългогодишна ръководителка на театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова.

С Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са удостоени актьорът в Драматичния театър Вълчо Янев, актрисата в Държавния Куклен театър Жулиета Николаева, Дружеството на ямболските писатели, директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ инж. Тодор Тодоров, както и Диана Димитрова, старши учител в ЕГ „Васил Карагьозов“, Светла Ганева – старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Йорданка Тошкова – ст. учител в ОУ „П. Р. Славейков“ и Милена Колева – старши учител в ОУ „Николай Петрини“.

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се проведе на 22 май от 17:30 часа в Културно-информационен център „Безистен“.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
предимно ясно
12.1 ° C
12.1 °
8.9 °
82 %
2.1kmh
20 %
нд
23 °
пн
19 °
вт
21 °
ср
25 °
чт
26 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се