Начало Институции РЗИ отвори кабинет за безплатни имунизации на бременни срещу коклюш

РЗИ отвори кабинет за безплатни имунизации на бременни срещу коклюш

Кабинет за безплатни имунизации на бременни срещу коклюш започна работа в Регионалната здравна инспекция в Ямбол. Кабинетът е отворен всеки делничен ден от 09:00 до 11:00 и от 14:00 до 16:00 часа, съобщи пред директорът на РЗИ д-р Радостина Калчева.

В рамките на националната имунизационна кампания безплатно могат да се ваксинират бъдещи майки в третия триместър на бременността, от 27-а до 36-а гестационна седмица, което трябва да удостоверят с документ от наблюдаващия акушер-гинеколог, уточни д-р Калчева.

„Няма значение дали бременните са осигурени или не. Всяка от тях, която желае и се намира в този триместър на бременността си, може да посети нашия имунизационен кабинет. Засега разполагаме с достатъчен брой ваксини. Ако има повече желаещи, ще поръчаме допълнително от София“, каза още тя. Освен на бременните, се препоръчва имунизация и на всички възрастни, които ще имат близки контакти с деца, особено до едногодишна възраст, както и на всички родени преди 1 януари 2008 г., допълни директорът на РЗИ Ямбол.

Exit mobile version