18.9 C
Ямбол
08:06 | неделя, 16 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоРегионЮИДП-Сливен се включва в кампанията „Горска класна стая“

ЮИДП-Сливен се включва в кампанията „Горска класна стая“

Изпълнителната агенция по горите стартира кампания „Горска класна стая“, която ще се проведе на територията на повече от 20 държавни горски стопанства в цялата страна. В нея участие ще вземат представители на шестте Държавни горски предприятия, Горските и Ловни стопанства, Регионалните дирекции по горите, дирекциите на Природните паркове, Лесозащитни и Горски Семеконтролни станции. 

„Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен ще се присъедини към кампанията с 15 събития, които ще се проведат на територията на стопанствата, намиращи се в обхвата на предприятието.  Инициативите ще се проведат в периода 31 май – 10 юни, като пълният график на горските занятия е публикуван в сайта: www.uidp-sliven.com

Лесовъдите от горските структури в различни региони на страната ще покажат гората като уникална класна стая, в която на практика учениците и студентите ще се запознаят с различни дейности, свързани с устойчивото й  стопанисване. За тази цел са предвидени насаждания, в които младите хора ще се запознаят с начина на маркиране, целта за провеждането на различните видове сечи, предизвикателства при опазване на горите от болести и вредители, влиянието на климатичните промени, мерките за защита на горите от пожари. Учениците ще имат възможност да се запознаят с инструментите за измервания на височината, диаметъра, плътността на дърветата и насажденията.

Кампанията ще продължи две седмици с  над 40 събития. Инициативата е част от целогодишната работа с деца на горските структури, като този път уроците са насочени към по-големите ученици,  младежите от професионалните гимназии по горско стопанство или с интерес към горската практика. „Горска класна стая“ има за цел да провокира в учениците интерес към гората. Желаещите деца от първи до седми клас ще се включат в кампанията с традиционните лесовъдски игри по методите на горската педагогика. 

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
18.9 ° C
18.9 °
18.9 °
75 %
0.2kmh
0 %
нд
29 °
пн
32 °
вт
34 °
ср
33 °
чт
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се