36.1 C
Ямбол
12:07 | сряда, 17 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииКметът сключи договори с МРРБ за още няколко важни инфраструктурни проекти

Кметът сключи договори с МРРБ за още няколко важни инфраструктурни проекти

Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на Община Ямбол Диана Тодорова подписаха споразумения с Министерството на Регионалното развитие и благоустройството за предоставяне на допълнителна целева държавна субсидия за още два приоритетни за града инфраструктурни обекти. 

Договорът за изграждането на кръстовище с кръгово движение на улиците „Благоев“ и „Жорж Папазов“ (до Стоматологичната поликлиника) е на стойност 1 400 000 лв.

Държавата отпуска средства на общината в размер на 2 988 000 лв. и за реализацията на последните два етапа от проекта за обновяването на улица „Търговска“, които обхващат участъците от „Преслав“ до новоизграденото кръгово край Старата автогара. 

Проектът за реконструкция на „Търговска“ беше изготвен от почетния гражданин на Ямбол арх. Любомир Семерджиев още през 2012 г., но в продължение на десетилетие отлежаваше на бюрата на общинската администрация, без да бъде реализиран. След встъпването си в длъжност кметът Валентин Ревански възложи преразглеждането на проектите и количествено-стойностните сметки и започна да търси възможности за финансиране. Така през 2022 г. стартира първият етап от ремонта на ул. „Търговска“, който обхвана участъците от плoщад „Освобождение“ до улица „Преслав“, като с осигуреното чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ финансиране,  бяха рехабилитирани и още три улици – „Бяло море“, „Кабиле“ и „Кирил и Методий“. Сега предстои реконструкцията на останалата част от пешеходните участъци на „Търговска“. 

Ръководството на община Ямбол защити като приоритетен в Закона за държавния бюджет за 2024 г. да бъде включен и участъкът по ул. „Търговска“ от кръговото кръстовище на улиците „Богомил“ и „Срем“ (край Старата автогара) до „Граф Игнатиев“, на ул. „Кара Кольо“ в участъка й от „Преслав“ до „Богомил“, ул. „Стефан Караджа“ в участъка от „Търговска“ до „Раковски“ и ул. „Стефан Стамболов“ в участъка от „Ст. Караджа“ до „Богомил“. 

МРРБ предостави на община Ямбол и средства за изграждане на обслужваща улица с автобусна спирка до Новата болница, в размер на 700 000 лв.

Припомняме, че през март тази година бяха подписани и споразуменията за изграждането на нова многофункционална Спортна зала, основен ремонт на участък от улица „Преслав“, на север от „Благоев“, от кръстовище с ул. „Акация“ до обходен път „Изток“ и за рехабилитация и реконструкция на ключова алея в града, която свързва улица „Димитър Благоев“ с обходен път „Изток“. 

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
36.1 ° C
36.1 °
35.6 °
26 %
4.1kmh
0 %
ср
39 °
чт
42 °
пт
40 °
сб
39 °
нд
38 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се