36.1 C
Ямбол
11:07 | сряда, 17 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииНаградите на Ямбол за празника на града

Наградите на Ямбол за празника на града

Четиридесет и седем са вече почетните граждани на Ямбол, след като в празничния за града ден с титлата бяха удостоени заслужилият треньор Йордан Атанасов, архитект Сотир Камбуров и физикът-откривател Христо Дичев. Голямата награда на Ямбол беше връчена на Факултет „Техника и технологии“, на който тази година отбелязваме 60-години от създаването му. С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ е наградена Териториалната организация на Научно-техническите съюзи, която чества 90 години. 

Наградите бяха връчени на тържествена сесия в Културно-информационен център „Безистен“ в присъствието на много гости.

„Историята на нашия град е преди всичко история на неговите жители. С право се гордеем с нашите съграждани, които прославят Ямбол със своята упорита работа и с постиженията си в спорта, изкуството и науката. Изпитвам не само радост, но и гордост, защото този град се развива, благодарение на усилията, които всички ние полагаме за доброто на Ямбол“, каза преди това кметът Валентин Ревански по време на тържествената церемония пред сградата на общинската администрация. Там се състоя ритуал по издигане на знамената – националното, на град Ямбол и на Европейския съюз. В него участваха представителни части на военнослужещи от Ямболския гарнизон и градския духов оркестър към НЧ „Съгласие-1862“

„Колкото и различни да сме, каквито и да са нашите съдби, всички ни обединява любовта към нашия общ дом Ямбол, участието в неговата съдба и доброто ни отношение към неговия облик и традиции. Заедно с вас развиваме нашия град – изграждаме по-добра инфраструктура, създаваме повече места за спорт, обществени пространства и нови паркови зони. Всички тези и други позитивни промени в живота на града са резултат от нашата съвместна работа.“, каза още кметът Ревански и благодари на всички дарители, които продължават да подкрепят добрите каузи за нашия град.

В своето приветствие председателят на Общинския съвет Антон Шиков открои като положителен факт през последните пет години, че все повече граждани и организации търсят контакт с общинските съветници и открито поставят въпроси за обсъждане. „Считам, че всички ние трябва да сме горди, че сме избрали Ямбол за място, където сме създали своите семейства и практикуваме професиите си. Гордея се и с това, че все повече млади хора, като мой ученик от преди 15 години, ми казват, че искат да се върнат тук, в родния Ямбол“, каза още Антон Шиков. Той припомни, че ямболската община е създадена през 1870 г. и тази година навършва 154 години. Доброто взаимодействие между кметската институция и Общинския съвет са двигателите на развитието на един град, подчерта Шиков. 

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
36.1 ° C
36.1 °
35.6 °
26 %
4.1kmh
0 %
ср
39 °
чт
42 °
пт
40 °
сб
39 °
нд
38 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се