18.9 C
Ямбол
08:06 | неделя, 16 юни, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниОфициално откриване на жътвената кампания в Община "Тунджа"

Официално откриване на жътвената кампания в Община „Тунджа“

Обединените усилия на Община „Тунджа“ и фирма „Пеликан Агро“ в гостоприемното село Търнава превърнаха официалното откриване на жътвената кампания в истински празник за душата.

Архимандрит Димитрий и отец Стоян отслужиха водосвет за здраве и благоденствие. За поредна година самодейците от Пенсионерски клуб „Доверие“ в Чарган пристигнаха с песен на златната нива, за да я зажънат ритуално. По традиция те дадоха първите снопи на стопаните, а после и на гостите, които ги „откупиха“ с желязна пара.

Редом с изявата на чарганци, жътварските трапези на Народно читалище „П. Р. Славейков-1928“, с. Гълъбинци; Народно читалище „Виделина-1928“ и Пенсионерски клуб „Надежда“, с. Кукорево; Пенсионерски клуб „Старият дъб“ от Межда, също пренесоха жителите и гостите в отминали времена със своята красота и автентичност.

На празника бяха народни представители в 49-тото Народно събрание, Биляна Кавалджиева, областен управител на област Ямбол, Атанас Христов, Председател на Общински съвет „Тунджа“, Станчо Ставрев, Кмет на Община „Тунджа“, представители от неговия екип, общински съветници и кметове на населени места.

Празникът продължи в пространството пред църквата в Търнава, където бяха подредени вкусните обредни хлябове и рисунките от конкурс „Жътва“, а всички желаещи можеха да ги закупят с благородна кауза в подкрепа на тунджанските деца, ученици, студенти, младежи.

Наслада за сетивата бе и експозицията от автентични носии, както и щандовете на местни производители.

Кметът на „Тунджа“ Станчо Ставрев поздрави участниците в празника и фермерите, които полагат грижи за нашата земя, а от името на стопаните Таня Тодорова пожела здраве на присъстващите и успешна жътва на всички колеги.

В празничната програма участваха талантите Мирослав Митков и Детски танцов състав „Бели гълъби“ от Гълъбинци, Никол Тенева и Божидар Димитров от Межда, група за автентичен фолклор от Кукорево, както и обичаните от всички певци и танцьори от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
18.9 ° C
18.9 °
18.9 °
75 %
0.2kmh
0 %
нд
29 °
пн
32 °
вт
34 °
ср
33 °
чт
32 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се