36.1 C
Ямбол
12:07 | сряда, 17 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболИнституцииНачало на ремонта на детска градина "Щастливо детство"

Начало на ремонта на детска градина „Щастливо детство“

Близо 2 милиона лева ще бъдат инвестирани в ремонта и модернизацията на Детска градина „Щастливо детство“ в Ямбол. Това съобщи заместник-кметът Васил Александров по време на пресконференция, посветена на реализацията на проекта, който ще се финансира с европейски средства.

Инвестицията е по процедура „Модернизация на образователна среда“ по Националния план за възстановяване и устойчивост чрез Европейския съюз, а срокът за изпълнение е до 15 юли 2025 година.

Сградата на детската градина е построена през 1976 г. и за тези 48 години такъв цялостен основен ремонт не е правен, а само частични ремонти, обясни началникът на отдел „Европейско финансиране и програми“ и ръководител на проекта Галя Караджова.

Предвижда се занималните в детското заведение да бъдат основно обновени и модернизирани. Ще бъдат осигурени безопасна среда за 120-те деца, посещаващи детската градина, както и по-добри условия за работа на персонала. Предвидените строително-ремонтни дейности включват още въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата, ремонт на покрив, ремонт на ВиК и ел. инсталации, подмяна на осветителни тела, подмяна на старата дървена дограма, монтиране на система за автоматизация и контрол на топлоснабдяването, дейности по конструктивното укрепване на сградата, осигуряване на достъп за лица с увреждания и други с цел придобиване на цялостен обновен облик на сградата.

Проектът предвижда и обновяване на материалната база чрез закупуване на ново модерно обзавеждане и оборудване за помещенията в сградата на детска градина „Щастливо детство“.

По време на ремонта е създадена необходимата организация и децата от три- до седемгодишна възраст ще посещават другата сграда на градината, в която са яслените групи.

Сред гостите на първата официална пресконференция за старта на проекта бяха изпълнителите на строително-монтажните дейности, строителния надзор и представители на различни институции от град Ямбол.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
36.1 ° C
36.1 °
35.6 °
26 %
4.1kmh
0 %
ср
39 °
чт
42 °
пт
40 °
сб
39 °
нд
38 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се