36.1 C
Ямбол
11:07 | сряда, 17 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоЯмболСуматохаРазширяването на пътя Ямбол - Сливен не попада в годишната програма на...

Разширяването на пътя Ямбол – Сливен не попада в годишната програма на АПИ

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова съобщи по време на петъчния парламентарен контрол, че проектът за 4-лентовия път между Сливен и Ямбол не е включен в инвестиционната програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за настоящата година, не се предвижда и проектното обезпечаване на обекта. Ще се опитаме при разписване на новата инвестиционна програма за периода 2025-2027 г. проектът да бъде включен в инвестиционната програма на АПИ, каза Коритарова.

През 2020 г. е направено прединвестиционно проучване за необходимостта от модернизация на участък от 21 километра от второкласния път между Сливен и Ямбол. Планира се пътят да стане с две платна, с две ленти за движение, както и водещи ивици, средна разделителна ивица и два банкета, а в отделни участъци за обслужване на прилежащи територии ще трябва да се предвидят и локални платна.

За момента на пътния участък е необходимо да се изработи идеен и технически проект, Подробен устройствен план – парцеларен план, за да се извърши екологична процедура, на чиято база ще се изработи окончателен вариант на трасето и ще се изпълнят всички необходими действия за теренното обезпечаване на участъка.

Министър Коритарова допълни, че на основание на одобрената проектна документация ще се определят и конкретните параметри, които включват прогнозна стойност на обекта, както и срок за изпълнение на строително-монтажните работи. (БТА).

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
36.1 ° C
36.1 °
35.6 °
26 %
4.1kmh
0 %
ср
39 °
чт
42 °
пт
40 °
сб
39 °
нд
38 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се