36.1 C
Ямбол
12:07 | сряда, 17 юли, 2024
_HTML5 Canvas-yambol
НачалоТунджаНовиниУдължават срока на проекта "Грижа в дома в Община Тунджа"

Удължават срока на проекта „Грижа в дома в Община Тунджа“

Община “Тунджа“ и Министерството на труда и социалната политика сключиха Допълнително споразумение за продължение изпълнението на проект „Грижа в дома в Община Тунджа“, по програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейски социален фонд Плюс.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е удължен с 6 месеца, новият срок на действие е 11 януари 2025 г.

Общата стойност на проект „Грижа в дома в Община Тунджа“ е 1 923 645 лева. Предлагат се интегрирани здравно-социални услуги, психологическа и рехабилитационна подкрепа, доставка на храна и хранителни продукти, заплащане на битови сметки със средства на потребителя, заплащане на битови сметки и заявяване и получаване на неотложни административни услуги (със средства на потребителите), предоставяне на информация за профилактика на здравето и значими заболявания, на над 220 лица, възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждане в домашна среда.

Потребителите, желаещи да ползват интегрираните здравно-социални услуги по проекта, могат да подават заявления за включване лично или чрез упълномощено лице в Община „Тунджа“, пл. „Освобождение“ № 1, ет.1 в Административния център.   

За улеснение на кандидат – потребителите, документите за достъп до услугите са предоставени в кметствата на всички населени места и са публикувани на сайта на Община “Тунджа“. Срокът за подаване на документите на нуждаещите се от подкрепа в домашна среда не е ограничен.

ПОДОБНИ СТАТИИ
Реклама

НАЙ-четени

Ямбол
ясно небе
36.1 ° C
36.1 °
35.6 °
26 %
4.1kmh
0 %
ср
39 °
чт
42 °
пт
40 °
сб
39 °
нд
38 °

Последвайте ни

16,224ПоследователиХаресай
3,963АбонатиАбонирай се